Syrdarya da gıda parkı

Syrdarya da gıda parkı

Syrdarya da gıda sanayi parkı kararı çıktı

Syrdarya bölgesinde modern bir gıda sanayi teknolojisi parkı kurulmasına yönelik tedbirler hakkında" hükümet karar taslağı açıklandı.

harita

Özbekistan Tarım Bakanlığı, Yatırım, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Ticaret ve Sanayi Odası ile Syrdarya Bölgesi Hokimation, Khavos İlçesi "Yangiyer" MFY topraklarında modern bir gıda üretim kompleksi kurmak amacıyla Khavos İlçesi "Yangiyer" arazisinde hektarlık alanda "Khovos gıda sanayi teknoparkı" kurulmasına yönelik 10 MFY teklifi onaylandı.

Syrdarya vilayeti

Aşağıdakiler, endüstriyel teknoloji parkının ana faaliyet alanları olarak tanımlanmaktadır:

ithalat yerine geçen katma değeri yüksek malların üretimi;
işlenmiş bitmiş ürünlerin yabancı ülke pazarlarına ihracatı;
uluslararası finans kurumlarının ve diğer kaynakların fonlarını çekerek, yabancı yatırımlar pahasına tarımsal ürünlerin birincil ve derin işlenmesi ve biriktirilmesinin organizasyonu;
meyve ve sebzelerin ve diğer tarım ürünlerinin yetiştirilmesi, gıda endüstrisi ürünlerinin üretimi ve depolanmasının yanı sıra gümrük, bankacılık, lojistik, ekspres laboratuvar, bitki sağlığı, veterinerlik, sıhhi-epidemiyolojik, belgelendirme ve diğer hizmetlerin uygulanması;
Endüstriyel teknopark, Tarım Bakanlığı'na bağlı "Agroservis işletmecisi" bağlı şirket olarak tüzel kişiliğe sahiptir.
"Agroservis operatörü" DUK, endüstriyel teknoloji parkının ana planını çizerken, kendi bölgesinde iç mühendislik, iletişim ve karayolu ulaşım altyapısının inşası da dahil olmak üzere tasarım, onarım ve inşaat yaparken, ana proje organizasyonunu ve ana müteahhitlik organizasyonunu seçer. müşteri. .

Paylaş Facebook Twitter E-Mail Whatsapp