Yeşil Alan Projesi

Yeşil Alan Projesi

Ülke çapında yeşil alan arttırılacak

Ülke çapındaki "Yeşil Alan" projesini daha da genişleteceğiz. Tüm yerleşim yerlerinde ve mahallelerde “yeşil alanların” artırılması için yılda 400 milyar soum ayrılacak.

Ayrıca tüm devlet kurumları, işletmeler, üniversiteler kendi "yeşil parklarını" düzenlemektedir. Shavkat Mirziyoyev, "Artık yeni bir ev inşa ederken, müteahhitlerin yeşil alan ve otopark yapmaları gerekiyor" dedi.

Aral Körfezi bölgesindeki orman alanlarının önümüzdeki yedi yılda 2,3 milyon hektara (şu anda 1,6 milyon hektar) çıkacağı bildiriliyor. 2030 yılına kadar cumhuriyetteki yeşillik seviyesi %30'a ulaşacak.

Taşkent'te faaliyet gösteren yönetim şirketlerinin faaliyetleri yerel olarak tanıtılmaktadır. Tüm köy ve kasabalar yüzde 100 oranında katı atık toplama hizmetleri kapsamında olacak ve geri dönüşüm en az yüzde 65'e ulaşacak.

"Bundan sonra bölgeye yeni vali atandığında orada çevre denetimi yapılacak ve sonuçları kamuoyuna duyurulacak. Daha sonra bölge sakinleri, belediye başkanına su ve hava saflığı, yeşillenme düzeyi hakkında özel bir soru sorabilecek" dedi.

Paylaş Facebook Twitter E-Mail Whatsapp