Halk desteklenmeli

Halk desteklenmeli

Yeşil alan projesi desteği halka verilmeli

Ekonomist Otabek Bakirov, "Girişim Bütçesi"ne "Yeşil Alan" programını ekledi ve bunun halka verilmesi gerektiğini vurguladı.


"Yeşil Alan" ulusal projesine çeşitli finansman kaynaklarından her yıl 5 trilyona kadar som harcanmaktadır. Milyonlarca ekilmemiş fidan "dikilmiş" olarak rapor ediliyor ve milyonlarca fidan kurutuluyor. Aslında iyi niyetli bir girişim alkolizm, sopa sıkma kampanyası ve göz kamaştırıcı bir sektöre dönüşmüştür.

Ekonomik durum giderek daha karmaşık hale geliyor ve boş durup devlet ve bütçe parasını boşa harcamak imkansız. Bu nedenle “Yeşil Alanı” yetkililerden alıp bizzat halka vermek gerekiyor.

Örneğin, "Yeşil Alan" projesine yönelik fonları Açık Bütçe portalı aracılığıyla inisiyatif bütçelemeye ekleyerek.

İnsanlar nereye ekeceklerini ve suyu nereye çekeceklerini çok iyi biliyorlar. Maviye dönüyorlar. Kendilerini yıkıcı kaydedicilerden korurlar. Bize iki katına mal olacak. "yazdıekonomist Telegram kanalında.

Gerçekten de, halk tarafından başlatılan bütçede oylanan yolların ve tesislerin kalitesi üzerinde sıkı bir kamu denetiminin tesis edildiğine tanık oluyoruz.

Belki de, nüfusa ağaç kesmeyi ve dikmeyi öğretmek, bakımlarında sorumluluk duygusu aşılamak için, girişim bütçesindeki "Benim Yolum" projesi gibi "Benim Bahçem" projesini baharda düzenlemek gerekiyor. ?

Ne de olsa, yerel yönetimlerin inisiyatifiyle düzenlenen, debdebe ve tantanayla organize edilen ve fotoğraf raporlarına yansıyan “Yeşil Alan” projesi, bizi istenilen amaca hiç yaklaştırmıyor. Milyarlarca fon boşa gidiyor. Bu işin aslı iyice araştırılırsa "manaman"ın bozuk oyunları ortaya çıkacaktır. İşin en ilginci toplanan para miktarı ve ölü ağaç sayısı açıklanmasına rağmen kimsenin sorumluluk üstlenmemesi.

Ayrıca ağacın dikimi kolay, bakımı zordur. Özellikle su sıkıntısının yaşandığı bu günlerde. Öncelikle mahallerde yapılacak yeşil alanların su kaynağının çözülmesi ve mini artezyen kuyularının kazılması gerekiyor. Aynı zamanda dikkatli bir planlama gerektirir.

Bu görevi yetkililere değil, halkın kendisine vermenin zamanı geldi. Yeri için çok çalışan insanlar her mahallede bulunabilir. Başka bir kişi, birinin nerede yaşadığını asla umursamıyor veya endişelenmiyor. Biliniyor.

Son yıllarda, bu sıcak yaz günlerinde şehirlerde ve mahallelerde ağaç kesmenin sonuçlarını hepimiz vücudumuzda hissediyoruz. Bizi ancak ağaçların kurtarabileceği gün gibi anlaşıldı.

Ekoloji, Çevre Koruma ve İklim Değişikliği Bakanlığı, milletvekillerimiz bu konuda inisiyatif alsa iyi olur.

Âli Meclis Yasama kamarasında konuşan Ekoloji, Çevre Koruma ve İklim Değişikliği Bakanı Aziz Abduhakimov'un "Yeşil Alan" projesi çerçevesinde 2 milyon ağaç dikildiğini, 7,3 milyon ağaç dikildiğini hatırlatırız. dikildi. o 'sohbet sulanmayan bir yere dikildivurguladıöyleydi

Daha sonra Aziz Abduhakimov, ulusal "Yeşil Alan" projesi kapsamında yarışmayla seçilen müteahhitler tarafından ağaç dikileceğini ve diktiği fidanlara üç yıl boyunca bakacaklarını söyledi.adı geçenöyleydi

Paylaş Facebook Twitter E-Mail Whatsapp