Fidan dikme seferberliği

Fidan dikme seferberliği

Fidan dikme seferberliği başlıyor

1,5 bin hektarlık orman çiftliğinde hane bazında fidan dikimine başlanacak.

Cumhurbaşkanlığı basın servisi Cumhurbaşkanı Shavkat Mirziyoev, Buhara'da gıda üretimini artırarak fiyat istikrarının sağlanması ve nüfus ve ekonomik sektörlerin enerji kaynakları ile garanti altına alınması konularında bir video seçici toplantısına başkanlık etti.

Toplantıda, ailede yeni bir çocuk doğduğunda düğünlerde, yıldönümlerinde ve doğum günlerinde asil bir ağaç dikme geleneğinin yeniden canlandırılmasının önemine dikkat çekildi. İlgili bölgelerin liderlerine, ihmal edilen 10 milyon ağacın, su kaynağının iyi olduğu alanlara dikilen aynı sayıda fidanla değiştirilmesi talimatı verildi.

90916752-fe31-44c3-9ca2-60d2489f4775Bölge, ilçe ve il valileri 15 Ağustos'a kadar ağaç fidanı stoku oluşturacak ve dikimleri için bölgesel programları onaylayacak. Bundan sonra ağaçlandırma faaliyetlerinin her yıl onaylanan bir yatırım programı esas alınarak yürütülmesi kararlaştırıldı.

Bu amaçlar için yılda 500 milyar soum tahsis edilmektedir ki bu önceki yıllara göre 10 kat fazladır. Ayrıca orman çiftliklerinin 1,5 bin hektarlık arazilerinde hane bazında fidan ekimine başlanacak. Bu, en az 10.000 kişinin istihdamını sağlayacak ve her fidan için garantili alım sistemi oluşturacaktır.

Paylaş Facebook Twitter E-Mail Whatsapp